Volg ons op: Facebook

vervolgcontroles

De vervolg controles duren over het algemeen 15 minuten. We vragen hoe het met je gaat, bespreken eventuele klachten en geven adviezen. Ook beantwoorden we je vragen. Denk je meer tijd nodig te hebben geef dit dan (indien mogelijk) van te voren aan, dan kunnen we hiermee rekening houden bij het plannen van de afspraak.

Verder bestaat de controle uit het meten van je bloeddruk en gewicht, controleren van de groei van je kindje en luisteren we naar het hartje. We geven informatie die past bij je zwangerschapsduur zodat je niet alle info ineens krijgt, maar mooi verspreid.

Als je rhesusfactor D-negatief is, dan wordt bij 27 weken zwangerschap bloed afgenomen bij jou voor de rhesusfactorbepaling van je kindje. Is deze positief dan krijg je bij 30 wkn anti D toegediend d.m.v.een injectie. Voor meer info klik hier
Indien je rhesusfactor c-negatief is wordt er bij 27 weken zwangerschap bloed afgenomen bij jou om te bepalen of je c-antistoffen aanmaakt. Voor meer info klik hier

Vanaf ongeveer 35 weken gaat het kindje meestal met het hoofdje naar beneden liggen. We zullen dan ook voelen of het kindje gaat indalen in het bekken. We bevestigen de ligging van jullie kindje met een laatste echo. Tijdens deze afspraak plannen we ook extra tijd in om met jullie over de bevalling te praten. Het is fijn als je partner bij deze afspraak aanwezig kan zijn. Als je wilt kun je je voorbereiden op deze afspraak door het maken van een geboorteplan (zie pagina geboorteplan of klik hier om direct naar een voorbeeld geboorteplan te gaan).