Volg ons op: Facebook

wie ben ik???

Graag stel ik me aan jullie voor.

Mijn naam is Marcelle Debets, verloskundige bij MAMA.
Mijn praktijk is centraal gelegen in Parkstad. 

Ik houd spreekuur in het gezondheidscentrum op de Akerstraat Noord 74 in Hoensbroek. Daar houd ik spreekuur op maandag avond, dinsdag en donderdag.

Woon je in Hoensbroek, Brunssum, Heerlen, Amstenrade, Oirsbeek, Nuth, Vaesrade, Schinnen e.o. dan ben je bij van harte welkom. Twijfel je of je adres binnen ons gebied valt, bel ons dan gerust! 

De praktijk is in 1992 opgericht door Marcelle.

Ik werk samen met het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen, en het MUMC+ te Maastricht. Je mag zelf de keuze maken waar je wilt bevallen; thuis (mits geen medische of practische risico's), of in het ziekenhuis. 

Mijn visie

De periode van je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd is een hele bijzondere tijd. Je groeit van koppel naar ouders.

Het is goed je uitgebreid voor te bereiden op je zwangerschap, de bevalling, kraamtijd en het ouderschap. Door veel te lezen, op te zoeken, te praten, en vragen te stellen gaan jullie zelf op onderzoek uit wat jullie wensen zijn. Omdat ik een rustige praktijk heb, is er veel tijd bij controles in de zwangerschap, tijdens de bevalling en in het kraambed waardoor we een goede band kunnen opbouwen. (Ook als je bij de gynaecoloog moet bevallen, kan ik aanwezig zijn, zodat je toch een bekend gezicht bij de bevalling hebt.)

Ik sta voor persoonlijke begeleiding en zorg op maat, omdat iedereen anders is. Er is heel veel mogelijk; thuis, ziekenhuis, bad, baarkruk, lachgas, noem maar op. Er is heel veel bespreekbaar. Hoe natuurlijker de bevalling verloopt, hoe sterker je wordt na de bevalling. Gebruik dit als uitgangswaarde en geniet van deze periode.

 

 

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister van onze beroepsorganisatie KNOV (Koninklijke Nederlandse Organistie van Verloskundigen), in het echoregister en ook in het versieregister.

 

Je kunt de praktijk ook volgen via Facebook !

In het kort wat meer achtergrond info over mij persoonlijk.

Marcelle is geboren en getogen Limburgse.

Getrouwd met Rene en heeft een dochter Anneloes en een zoon Paul.

"Het werken als verloskundige is mijn lust en mijn leven. Ik doe het met heel veel plezier, kan alles laten vallen op het moment dat hulp nodig is. Het is elke keer weer een zeer bijzonder moment om bij een bevalling aanwezig te mogen zijn." 

Marcelle heeft de basisopleiding echoscopie gedaan. Daarnaast is zij versiekundige, wat betekent dat zij de opleiding heeft gedaan om kinderen die in stuit liggen in de laatste maand van de zwangerschap uitwendig te keren.

In haar vrije tijd leest ze graag en probeert ze 3 x per week te gaan sporten.