Volg ons op: Facebook

wanneer bellen

Op het spreekuur bespreken we rond 35 weken hoe een normale bevalling kan verlopen, ook bespreken we hoe en wanneer je ons kan en moet bellen als de bevalling zich aandient. We vinden het prettig om op tijd gebeld te worden voor de bevalling zodat we je goed kunnen begeleiden.

Als je ons belt omdat je denkt dat de bevalling is begonnen dan komen we op huisbezoek. We willen benadrukken dat we nooit voor niks komen. Tijdens een eerste bezoek kunnen we zien of de bevalling is begonnen, hoe ver de bevalling gevorderd is, welke begeleiding je nodig hebt, hoe het met jou en de baby gaat. Het huisbezoek biedt hele nuttige informatie.

Het is belangrijk dat je ons in elk geval belt als:

- je voor de 37e week denkt weeën te hebben of vochtverlies hebt dat blijft aflopen.

- je na de 37e week gedurende twee uur (of als het niet je eerste kindje is een uur lang) regelmatige krachtige weeën hebt om de 5 minuten die een minuut duren.

- je na de 37e week vruchtwater verliest zonder dat je daarbij weeën hebt. Als het vruchtwater niet helder van kleur is maar groen of bruin, bel je ons direct, ook 's nachts. Als het vruchtwater helder is en het is nacht dan mag je ons de eerst volgende ochtend bellen. Overdag hebben we graag dat je meteen belt.

- je ruim helderrood bloedverlies hebt, vergelijkbaar met menstruatie

- je de baby niet of veel minder dan anders voelt bewegen

- je ongerust bent of vragen hebt