Volg ons op: Facebook

voorbereiden

In de loop van de zwangerschap ga je steeds meer toeleven naar de bevalling. Je kunt je op verschillende manieren voorbereiden. Misschien heb je een zwangerschapscursus gedaan als voorbereiding of heb je veel gelezen of met anderen over de bevalling gesproken.

Rond 35 weken besteden we tijdens het spreekuur uitgebreider aandacht aan de voorbereiding op de bevalling. We bespreken hoe het normaal gesproken verloopt en of je specifieke wensen hebt. Je kunt als je het prettig vindt samen met je partner wensen en verwachtingen over de bevalling op papier zetten. Dit kan in de vorm van een geboorteplan. Meer informatie over het geboorteplan vind je hier.

Ook vertellen we je hoe en wanneer je ons moet bellen. Het is prettig als je partner ook aanwezig is bij dit gesprek.

In Nederland mogen zwangeren kiezen waar ze willen bevallen. Thuis in een vertrouwde en intieme omgeving of in het ziekenhuis. Ook wanneer je kiest voor een ziekenhuisbevalling bent je het eerste deel van de bevalling thuis. We komen bij je thuis als je weeën hebt en bepalen hoe ver de bevalling gevorderd is. Ongeveer halverwege de ontsluiting (of eerder op indicatie) gaan we samen naar het ziekenhuis.

Wanneer je zelf kiest voor een bevalling in het ziekenhuis (dus zonder medische indicatie) dan kan het zijn dat je achteraf een rekening van de zorgverzekeraar krijgt. Afhankelijk van je ziektekostenverzekering wordt deze rekening geheel of gedeeltelijk vergoed. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met je ziektekostenverzekeraar.

Wil je meer lezen over voorbereiden klik hier voor de folder "hoe bereid je je voor?"

Ook worden er in het Zuyderland Geboortecentrum voorlichtingsavonden gehouden over de bevalling.

Klik hier voor actuele data en aanmeldingsmogelijkheden (onderaan de pagina).

 

Leestips;

'Veilig Zwanger' van Beatrijs Smulders

'Veilig bevallen' van Beatrijs Smulders

'Veilig door de kraamtijd' van Beatrijs Smulders

'Duik in je weeën' van Carita Salomé